GASTSPEL

En mordgåta med trerättersmiddag

Året är 1942 och vi befinner oss på en teater. Det är urpremiär på den nyskrivna, svenska, historiska tragedin – Natt över sockenblomster. Pjäsen bygger på en på händelser som skedde i grannskapet för två hundra år sedan. Den är numera en av våra lokala folksagor men absolut sann, belagd i kyrkböcker och andra pålitliga källor. Teaterns direktris bjuder in till föreställningen som skall bli en höjdpunkt inte bara för teatern, utan också en höjdpunkt på några av de stora skådespelarna. Men trots att den kände regissören återkommit för denna uppsättning så går inte allt som det ska. Vad döljer sig i kulissernas mörker, vad rör sig på tågvinden ovanför allas huvuden? En åskådare försvinner… är hon död.

Gastspel är Teater Nolbys femte mordgåta. Fyra skådespelare gestaltar åtta roller under en helkväll med fördrink, trerättersmiddag och en spännande och skrämmande mordgåta som publiken inbjuds att försöka lösa.
Manus: David Levi Regi: Olle Söderberg

Medverkande: Lena Söderberg, Ann-Marie Johansson, Jennifer Ljusterås och Olle Söderberg.

MENY:
Fördrink FÖRRÄTT Tartar på skaldjur med tomat och rödlök med ruccola, dill och citronemulsion samt rågkrisp VARMRÄTT Majskycklingfilé med champinjoner, rökt sidfläsk och syltlök med mustig portvinssås samt potatisbakelse DESSERT Tartlette med hallon och citron, vispad vaniljpannacotta samt karameliserad vit choklad

Välj föreställning

Datum

Plats

Platstillgång